ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Български културни паметници от списъка на ЮНЕСКО украсяват пощенска карта за 70-годишнината на международната организация 23.07.2015
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова валидираха пощенска карта, посветена на 70-годишнината от създаването на организацията. Пощенско-филателното издание за първи път изобразява голяма част от българските културни паметници, които са обявени за уникално световно наследство от ЮНЕСКО Печатът за валидирането бе поставен в присъствието на народни представители, дипломати и филателисти.

По време на церемонията министър Ивайло Московски благодари на организацията и лично на генералния директор Ирена Бокова за подкрепата за съхраняване на българското културно и историческо наследство. Ирина Бокова изрази надежди, че при валидирането на следващата пощенска марка, посветена на ЮНЕСКО, още български обекти ще бъдат добавени към списъка с глобално световно наследство.

Пощенската карта за 70-годишнината от създаването на международната организация се издава в тираж от 1 454 броя, а художник на проекта е Майя Чолакова. От средата на 20-ти век досега, в България са издавани около 20 пощенски марки, посветени на Организацията на обединените нации и структурите към нея. Първата от тях е била посветена на сградата на ЮНЕСКО в Париж.

 

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени