ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев ще се срещне с Лойола де Паласио в Брюксел 02.09.2004

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще се срещне с вицепрезидента на Европейската комисия и комисар по транспорта и енергетиката Лойола де Паласио по време на двудневното си посещение в Кралство Белгия. Днес министър Василев и заместник-министър София Касидова заминават за Брюксел.

По време на разговорите си с Лойола де Паласио вицепремиерът Василев ще я запознае с напредъка на Министерството на транспорта и съобщенията в хармонизацията на законодателството ни в областта на транспорта с изискванията на Европейския съюз.

По време на визитата си в Бюксел Николай Василев ще се срещне и с генералния директор на Евроконтрол Виктор Агуадо, пред който ще направи презентация на българския център за Ръководство на въздушно движение. След което двамата ще разгледат съоръженията на Центъра за ръководството на въздушното движение на Евроконтрол.

Министър Василев ще представи опита на България в областта на информационното общество и телекомуникациите по време на разговорите си с държавния секретар по информатизиране на държавата към министъра на бюджета и обществените поръчки Петер Ванвелтхофен.

Николай Василев ще се срещне и с генералния секретар на Съюза на индустриалците и работодателите в Европа Филип де Бък, с който ще разговаря за концесионирането на българските пристанищата и морските ни летища.

Заместник-министър София Касидова ще се срещне с главния директор на Главна дирекция “Регионална политика” на Европейския съюз Греъм Мидоус и с отговорника по ИСПА за Република България Луис Риера.


За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени