ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев ще участва в Конференцията на министрите на транспорта в Москва 20.05.2005

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев и зам.-министър Анелия Крушкова ще вземат участие в 89-та сесия на Съвета на министрите на Европейската конференция на министрите на транспорта /ЕКМТ/, която ще се проведе на 24 и 25 май 2005 г. в Москва, Руска федерация.

По време на 89-та сесия на Съвета на министрите на ЕКМТ в Москва ще бъдат дискутирани теми, свързани с глобализацията върху тенденциите в развитието на търговията и приоритетните транспортни връзки между Европа и Азия, ролята на различните видове сухопътен транспорт и на интермодалния транспорт, както и необходимите политически решения за развитието на подходяща инфраструктура и премахването на регулаторните и институционални пречки пред ефективните сухопътни връзки между двата континента.

Европейската конференция на министрите на транспорта е създадена по инициатива на западноевропейските министри на транспорта с протокол, подписан в Брюксел на 17 октомври 1953 г. В момента в организацията членуват 43 страни. България е пълноправен член от 1992 г.

На 24 май министър Василев ще пусне в употреба специално пощенско-филателно издание по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Темата на изданието е ”Въвеждане на кирилицата в Европейския съюз”. Изданието ще съдържа една пощенска марка в блок, илюстрован плик със знак за цена на пощенската услуга и специален пощенски печат. Автор на проектите за изданието е известният не само в България художник – маестро Кирил Гогов, един от авторите и на герба на Република България. Пощенската марка в блок е в тираж от 20 000 броя, а пощенският плик е в тираж от 1 480 броя.

Същия ден вицепремиерът Василев ще проведе среща с българската общност в Москва и ще връчи дипломи на завършилите тази година българското училище в Москва ученици.

Програмата на министър Василев предвижда също така и разговори с министъра на финансите на Руската федерация Алексей Кудрин, с председателя на Търговско-промишлената палата Евгений Примаков, с представителя на Президента на Руската Федерация Григорий Полтавченко, с кмета на град Москва Юрий Лужков.

По време на визитата си Николай Василев ще се срещне и с председателя на руското енергийно дружество “РАО ЕЭС” - Россия” Анатолий Чубайс, както и с туроператори.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg

Приложение
 Програма в Москва (49.5 KB)

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени