ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев обсъди възможностите за британски инвестиции с финансови анализатори от лондонското Сити 13.09.2004
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев се срещна днес следобед в Министерството на транспорта и съобщенията с 11 инвестиционни банкери и финансови анализатори от Великобритания. Визитата на представителите на лондонското Сити у нас включва и презентации в офисите на “Петреко” в София и Варна, както и посещение на добивните съоръжения на брега и на морската добивна платформа.

По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за участие на британски фирми в приоритетни за българската икономика проекти. На срещата бяха представени основните икономически параметри на страната ни и изградената благоприятна обстановка за инвестиране и бизнес в България и по-конкретно във варненския регион. Вицепремиерът Василев запозна британските анализатори с размера на средната работна заплата у нас, равнището на БВП, кредитния рейтинг на България, както и с размера на чуждестранните инвестиции и данъчната политика на страната ни, с оглед на потенциални инвестиции в транспортния и телекомуникационния сектор.

Финансовите анализатори са на посещение в България, за да направят оценка и за да се запознаят с дейността и активите на британската фирма Melrose у нас, както и на дъщерната фирма на компанията Petreco, която завърши разработката на находище “Галата” в българския черноморски шелф и от юни 2004 г. започна добивът на природен газ. У нас са представители на фирмите Buchanan Communications, Bell Lawrie White, Seymour Pierce, Numis Securities, Evolution Beeson Gregory, DrKW, Canaccord Capital, Westhouse Securities и Melrose.

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени