ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев ще участва в икономическия форум "Инвестирайте във Великотърновска област" 21.09.2004

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще участва в инвестиционния форум "Инвестирайте във Великотърновска област". Събитието ще се проведе на 22 и 23 септември в Гранд-хотел "Велико Търново”. От 13.30 ч на 22 септември вицепремиерът ще направи презентация в конферентната зала “Преслав” на хотела.

Корейската фирма "Котра", шведската "Скания", "Агрополихим", "Бизнеспарк София", "Инвест банк" и други потенциални инвеститори ще бъдат запознати със спецификата и бизнес-климата в региона, както и с условията, които предлагат общините за привличането на външни инвестиции. Във форума ще вземат участие и заместник-министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Павел Езекиев, над 55 водещи фирми в областта на хранително-вкусовата и леката промишленост, на туристическата индустрия, както и представители на научните среди, на банкови и финансови институции и кметове на общини от Великотърновска област.

Преди това – в 11.30 ч, министър Василев ще дари на великотърновското училище “Бачо Киро” 10 компютъра, 1 сървър, 1 лазерен и 1 цветен мастилено-струен принтер и 1 скенер. Предоставянето на компютърна техника за откриването на виртуални катедри е част от програмата i-клас на проекта i-България на Министерството на транспорта и съобщенията. Програмата включва създаването на компютърни класове в българските училища, като всеки новоизграден компютърен клас ще бъде осигурен с широколентов достъп до Интернет. До края на 2004 г. 50 средни училища ще бъдат оборудвани с над 500 компютъра с възможност за свързване към високоскоростен Интернет.

В 12.30 ч вицепремиерът Василев ще открие и новата пощенска станция в гр. Стражица. На 3 октомври станцията в града навършва 100 години. “Български пощи” ЕАД получи наскоро световния сертификат за качество ИСО – 2001. Тя е номинирана и за най-голям данъкоплатец сред съобщителните фирми у нас.

Вицепремиерът ще вземе участие и в официалните тържества в града по повод Деня на независимостта – 22 септември.

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени