ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Подписваме Спогодба между правителството на Република България и правителството на Босна и Херцеговина за автомобилен превоз на пътници и товари 15.10.2004

Вицепремиерът Николай Василев ще посети Босна и Херцеговина в периода 15-18 октомври.

На 15 октомври в 19.30 ч ще се проведе среща между министър Василев, президента на Република Сръбска (в Босна и Херцеговина) Драган Чавич и министъра на комуникациите и транспорта на Босна и Херцеговина Бранко Докич. Срещата ще се проведе в сградата на президентството на Република Сръбска в Баня Лука.

По време на разговорите министър Василев ще изложи позицията на нашата страна, че на фона на добрите политически отношение между двете страни сериозно изостава търговско-икономическото сътрудничество.

В събота, 16 октомври, в 9.30 ч в сградата на Министерския съвет на Република Сръбска в Баня Лука е срещата на вицепремиера Николай Василев с министър-председателя на Република Сръбска Драган Микеревич. Акцент в разговорите ще бъдат възможностите на двете страни за инвестиции и подобряване на търговския обмен, както и стимулирането на участието на фирми от двете страни на панаири и изложения.

В 11.00 ч е официалното подписване на Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Босна и Херцеговина за автомобилен превоз на пътници и товари. След церемонията, от 11.20 ч, ще има пресконференция.

На 18 октомври в Сараево в Съвета на министрите на Босна и Херцеговина в 10.00 ч Николай Василев ще се срещне с Аднан Терзич, председател на Съвета на министрите.

В 11.00 ч в сградата на Министерския съвет на Федерация Босна и Херцеговина ще се състои протоколна среща на вицепремиера Николай Василев и министър-председателя на Федерацията Ахмет Хаджипашич.

В 17.00 ч Николай Василев ще пристигне отново в Белград, където ще се срещне с министъра на финансите на Република Сърбия Младжан Динкич.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени