ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Василев ще награди олимпийците по информатика 21.09.2004

Вицепремиерът Николай Василев ще награди официално олимпийския национален отбор по информатика за средношколци, който завоюва престижното 4-то място на Международната олимпиада по информатика в Атина.

На тази олимпиада нашите ученици за пореден път се представиха блестящо, като завоюваха 1 златен и 3 сребърни медала в конкуренцията на повече от 302 участника от 80 държави. Златен медал за България донесе Владимир Недев от Варна. Сребърни медали завоюваха Рангел Доков (Пловдив), Валентин Михов (Варна) и Светослав Колев (Русе). Пред нашия отбор се класираха единствено представителите на Китай, Русия и САЩ.

Отличените ученици ще бъдат наградени от министър Николай Василев с преносими компютри. На официалната церемония ще бъде обсъдена идеята на Министерството на транспорта и съобщенията да се стартира една по-цялостна програма за подпомагане на олимпийските отбори по информатика. Министерството работи и по възможността в сътрудничество с фирми от софтуерната индустрия да се търсят варианти за провеждането на професионални стажове, а впоследствие и за осигуряването на висококвалифицирани работни места на нашите талантливи ученици.

Това е вторият голям успех на нашите олимпийци през тази година. На балканиадата по информатика, която се проведе в Пловдив и беше финансирана от Министерството на транспорта и съобщенията, нашите отбори завоюваха първите места, като от 5-те златни медала 4 бяха за българските участници.


За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени