ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам.-министър Крушкова ще участва в Министерската конференция по автомобилен транспорт и глобализация в Истанбул 23.09.2004

По покана на Министерството на транспорта и съобщенията на Република Турция българска делегация, водена от заместник-министъра на транспорта и съобщенията Анелия Крушкова, замина за Истанбул, където от днес до 25 септември 2004 г. ще се проведе Министерската конференция по автомобилен транспорт и глобализация.

По време на форума ще бъдат разгледани въпроси, свързани с глобализацията и нейното пряко отражение в областта на автомобилния транспорт, както и ролята на правителствата, като регулатори на транспортната дейност. Акцент ще бъде поставен върху възможностите и пречките пред автомобилния транспорт в регионален и глобален аспект. Ще бъдат обсъдени и теми, свързани с бъдещото сътрудничество на страните-членки на конвенцията ТИР.

Очаква се зам.-министър Крушкова да проведе няколко двустранни срещи с присъстващите делегации, на които още веднъж да изрази българската позиция за пълна и бърза либерализация на автомобилните превози, както и стремежа на България за задълбочаване на сътрудничеството във всички сфери от взаимен интерес.

Днес в късния следобед по предложение на турската страна ще се проведе двустранна среща между българската и турската делегация, която ще бъде ръководена от Бинали Йълдъръм, министър на транспорта и съобщенията на Република Турция. По време на разговорите още веднъж ще бъде изложено желанието и молбата на нашата страна за увеличаване на квотата от обратни разрешителни за 2004 г.

Анелия Крушкова ще отправи покана от името на вицепремиера Николай Василев към министър Бинали Йълдъръм за участие в Икономическия форум на страните от Югоизточна Европа, който ще се проведе в София на 2 и 3 ноември 2004 г.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени