ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Предвиждаме три етапа за модернизацията на железопътната ни инфраструктура 21.10.2004

В съответствие с целите, които си постави правителството и във връзка с кандидатурата на страната ни за членство в Европейския съюз е налице завършен етап от реформата в българските железници – това заяви вицепремиерът Николай Василев при откриването на “Железопътен форум – 2004”.

Министър Василев припомни, че в интегрирането на българската транспортна система към европейската все по-голямо значение ще имат транс-европейските транспортни коридори, в които България има стратегическо участие. По коридорите, които преминават през територията на нашата страна, Министерството на транспорта и съобщенията работи усилено по важни инфраструктурни проекти.

В краен етап на изработване е стратегията за развитие на националната транспортна система до 2015 г. – допълни още Николай Василев. Припомняме ви, че проект на тази стратегия вицепремиерът Василев ще представи на 25 октомври по време на изнесеното заседание на парламентарната комисия по транспорт.

Презентация за основните направления за развитие на скоростния железопътен транспорт в нашата страна направи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анелия Крушкова. За развитието на скоростното движение се предвиждат три етапа за модернизация на нашата жп инфраструктура.

Пълния текст на презентацията на зам.-министър Крушкова можете да видите тук.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени