ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Ремонтът на бул. “Брюксел” е осъществен за рекордно кратки срокове 06.07.2004

Ремонтът на бул. “Брюксел” е осъществен за рекордно кратки срокове и е пример за добро сътрудничество между централната и местната власт, заяви вицепремиерът и министър на съобщенията Николай Василев по време на официалното откриване на ремонтираната пътната отсечка на булеварда, който свързва бул. "Цариградско шосе" с Летище София. Той беше открит след посрещането на Олимпийския огън в България.

 На церемонията присъстваха и изпълняващият длъжността кмет на София Минко Герджиков, както и заместник-кметът на София Иван Гечев.

Ремонтът на бул. “Брюксел” е направен за две седмици. За реконструкцията му Министерството на транспорта и съобщенията е отпуснало 2,218 млн. лв. на Столична община. Като принципал на Летище София и предвид постоянното увеличение на пътникопотока, Министерството предприе необходимите мерки за подобряването на пропускателната способност на отсечката и безопасността на движението по този участък, както и за осигуряването на добри технико-експлоатационните качества на настилката. Средствата бяха предоставени от вътрешните спестявания на МТС.

Булевардът е един от най-важните инфраструктурни проекти на България. Инвестициите в инфраструктура трябва да бъдат и ще са основен икономически и бюджетен приоритет за правителството до края на мандата, заяви още вицепремиерът Василев. Инвестициите трябва се използват приоритетно за пътища, за автомагистрали и за гранични контролно-пропускателни пунктове.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени