ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Лойола де Паласио поздрави нашата страна за напредъка в областта на транспорта 08.07.2004

Вицепрезидентът на Европейската комисия и комисар по транспорта и енергетиката Лойола де Паласио подкрепя провеждането на кръгла маса по транспорта на министрите на транспорта на страните от Югоизточна Европа, Черноморския и Кавказкия региони в София и Варна в периода 15-18 юли 2004 г. Това стана ясно по време на срещата на вицепремиера Николай Василев и Лойола де Паласио. По същото време Лойола де Паласио ще бъде на посещение в други страни в региона и в случай че програмата й позволи, тя ще присъства на кръглата маса. Припомняме ви, че по време на визитата си в Словения министър Василев покани колегите си от региона да посетят нашата страна и да участват в кръгла маса, посветена на развитието на транспортната инфраструктура, сътрудничеството в областта на автомобилния и въздушния транспорт, улесняването на преминаването на граничните преходи и др.

Еврокомисарят Лойола де Паласио подкрепя позицията на България в неведнъж изявеното ни желание пред унгарската страна за предоставяне на повече разрешителни за международни автомобилни превози. По време на срещата вицепремиерът Василев запозна Лойола де Паласио със сериозния проблем, който от една година нашата страна се опитва да разреши. Унгария не само не предоставя исканата от нас по-голяма квота разрешителни, но и въведе по-високи такси за преминаване през територията й за българските автомобилни превозвачи. Министър Василев подчерта, че България не би следвало да бъде третирана по по-различен начин от страните-членки на Европейския съюз.

Лойола де Паласио се запозна с проектите на МТС за концесионирането на летищата и пристанищата и изрази принципната си подкрепа за приватизацията на “България Ер”. Еврокомисарят по транспорта и енергетиката поздрави нашата страна за осъществения значителен напредък при хармонизацията на българското законодателство с изискванията на европейското право за всички видове транспорт.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени