ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Варна посреща Договора за присъединяването ни към ЕС с концерт “Заедно в Европа” 22.04.2005

В понеделник, 25 април, в паметния ден за България от 20:30 ч на площад “Независимост” в гр. Варна започва грандиозен концерт на открито под надслов “Заедно в Европа”.

Със спектакъла, който се провежда под патронажа на вицепремиера Николай Василев, варненската общественост ще отбележи подписването на Договора за присъединяване на нашата страна към Европейския съюз. Специален гост на събитието ще бъде гръцкият министър на транспорта и съобщенията Михалис Ляпис.

На концерта, който е организиран със съдействието на Globul, варненци ще се насладят на хитовите изпълнения на Руши Видинлиев, Васил Найденов, Нина Николина и Д2.

Основен акцент в спектакъла ще бъде изпълнението на ансамбъла на Нешка Робева. Виртуозът Теодосий Спасов ще ни пренесе в атмосферата на великолепното звучене на българската музика. А китаристът Петър Миланов ще допълни грандиозността на спектакъла.

Водещи са младата певица Десислава Добрева и актьорът Андрей Баташов.

2007 балона с хелий, оцветени в цветовете на националния ни трибагреник и с цветовете на знамето на ЕС, ще полетят към небето над Варна точно в 20:30 ч. Те ще бъдат символен знак за присъединяването на България към голямото европейско семейство.

Организаторите на концерта предвиждат да раздадат светещи значки с цветовете на българското знаме на всички присъстващи гости, както и на изпълнителите. Целта е всички да се почувстват част от тържественото събитие.

Цветни фойерверки ще допълнят великолепието на грандиозния спектакъл.

На финала на концерта всички изпълнители ще изпеят заедно “Ода на радостта”, която е химн на Европейския съюз.

Нека заедно да влезем в Европа!

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени