ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Людмила Тренкова е преизбрана за генерален секретар на ТРАСЕКА 22.04.2005

Страните-членки на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА избраха българката Людмила Тренкова за генерален секретар на Комисията за 2005 г. Това съобщи от Баку заместник-министър Анелия Крушкова, която е национален секретар на ТРАСЕКА за нашата страна.

Кандидатурата на Людмила Тренкова е предложена от Азербайджанската делегация. Азербайджанската република е председател на ТРАСЕКА за тази година.

Припомняме ви, че за 2004 г. Република Армения предложи Людмила Тренкова за генерален секретар, в рамките на своя мандат. Нашата колежка беше избрана единодушно тогава от страните-членки на Комисията.

Това ще бъде вторият мандат на Людмила Тренкова на поста генерален секретар на ТРАСЕКА. Тя работеше като държавен експерт в Дирекция “Европейска интеграция и международна дейност” в МТС.

Изборът на Людмила Тренкова е изключителен успех за нашата страна и признателност за усилията ни в дейността на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА, както и за развитието на коридора Европа-Кавказ-Азия – коментира зам.-министър Крушкова.

Междуправителствената комисия ТРАСЕКА е учредена по силата на Основната спогодба за международен транспорт за развитието на коридора Европа-Кавказ-Азия, ратифицирана от Народното събрание през 1999 г.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени