ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Открива се процедура по предквалификация за "проектиране и строителство" на Дунав мост 2 07.05.2004

Процедура за предварителна квалификация на фирми за проектиране-строителство на проекта за изграждането на нов мост над река Дунав при Видин – Калафат се открива днес, 7 май 2004 г.

Процедурата се провежда по правилата на Европейската комисия и в нея могат да участват фирми от всички страни-членки на Европейския съюз, включително и от новоприетите десет, както и от България, Румъния и Турция.

Фирмите ще могат да закупят тръжно досие от Министерството на транспорта и съобщенията след 7 май, петък, който е неработен ден за страната ни. Крайният срок за представянето на изготвените предложения (оферти) е 14 юни 2004 г., 15:00 часа българско време.

След изтичането на крайния срок за представяне на предложенията ще бъде съставена “къса листа” най-много от 8 фирми. Техният списък, след като бъде одобрен от Европейската комисия, ще бъде публикуван на Интернет страницата на Комисията, както и на Интернет страницата на Министерството на транспорта и съобщенията.

Проектът за изграждане на втори мост на река Дунав при Видин-Калафат е сред основните приоритети на българското правителство. Той има важно социално-икономическото значение за региона и чрез него ще се създаде липсващата връзка по трасето на Коридор № 4. Обща стойност на проекта включително и изграждането на съпътстващата инфраструктура е около 230 млн. евро. Финансово проектът е подкрепен от програмата ИСПА на Европейския съюз, Европейска инвестиционна банка (ЕИБ), Френската агенция за развитие, Германската Кредитна институция за възстановяване (KfW), както и от държавния бюджет.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени