ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Провеждаме семинар за надзора върху безопасността на полетите 11.05.2004

Семинар на тема “Задължения на държавата и авиационния бранш за надзор върху безопасността на полетите” ще се проведе от 12 до 14 май 2004 г. в София. Форумът е организиран от Министерството на транспорта и съобщенията и Асоциацията на българските авиокомпании.

По време на срещата ще бъдат обсъдени изискванията на международните стандарти по безопасността на полетите и утвърдените практики за тяхното внедряване в процеса по сертифициране и надзор на всички дейности, свързани с въздушния транспорт.

Лектори на семинара ще бъдат водещи специалисти от Международната организация по гражданска авиация (ИКАО) – Нагва Ел Асър, отговорен експерт по летателна годност и сертифицирането на въздухоплавателни средства, както и Андрея Андреев, сертифициран одитор по безопасност на ИКАО. Своето участие са потвърдили и представители на въздухоплавателните администрации на Сърбия и Черна гора, Босна и Херцеговина, Румъния. В семинара ще бъдат включени и експерти от РВД, ГД “Гражданска въздухоплавателна администрация”, българските авиокомпании и летища.

* * *
На 14 май, петък, от 10.00 ч в сградата на РВД ще се проведе пресконференция. Във връзка със специалния пропускателен режим в сградата молим журналистите, които имат желание да присъстват на брифинга, да потвърдят своето участие в пресцентъра на Министерството до 17.00 ч утре. Благодарим ви за разбирането.

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени