ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев се срещна със синдикатите от сектор Съобщения 26.04.2005

Днес в 14:30 ч. вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев се срещна със синдикатите от сектор Съобщения, с които обсъди актуалното състояние на “Български пощи” ЕАД.

На срещата министър Василев обяви, че до този момент финансовото състояние на “Български пощи” ЕАД е стабилно и печалбата на дружеството е увеличена спрямо предходната година.

Вицепремиерът информира, че е започнала процедура за модернизация на техниката на пощите, освен това са закупени и нови автомобили за подобряване на обслужването.

В момента тече процедура за инвестиране в нов Разменно-сортировъчен център (РСЦ), което ще повиши качеството и бързината при обработката на пощенските пратките.

Николай Василев заяви, че основен приоритет на Министерството на транспорта и съобщенията е поддържането на финансовата стабилност и увеличаването на приходите на пощите, за да бъдат осигурени необходимите средства за инвестиции в модернизация на материалната база и услугите. Това ще бъде постигнато чрез задържане нивата на разходите и увеличение на приходите чрез нови услуги – допълни министърът.

Министър Василев каза още, че за в бъдеще ще се инвестира повече в човешкия фактор, което ще повиши професионализма и мотивацията на служителите.

Заради добрите финансови показатели на дружеството за Великденските празници всички служители на “Български пощи” ЕАД ще получат по 60 лева допълнително към заплатите си, каза още вицепремиерът Василев.

От страна на синдикатите беше констатирано съвпадение във вижданията за перспективите за развитие на "Български пощи" ЕАД и задоволство от конструктивния диалог по отношение на задачите, които стоят пред ръководството и служителите в пощенската система.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени