ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТС получи софтуерно дарение за 160 000 евро 26.04.2005

Агенция “Развитие на съобщенията и информационните и комуникационните технологии” (АРСИКТ) към Министерството на транспорта и съобщенията получи днес дарение на стойност 160 000 евро от американската компания Sybase.

Дарението е под формата на софтуерни лицензии за мощното корпоративно портално решение Sybase Enterprise Portal и включва право на ползване на софтуера на два двупроцесорни сървъра.

Документът за дарението беше връчен на директора на Агенцията Орлин Кузов от д-р Радж Натан, старши вицепрезидент на компанията, отговарящ за информационните технологии и системните решения. Това дарение е предназначено изключително за нуждите на българската академична общност и за поддържане на научни и образователни ресурси.

На кратка пресконференция в хотел "Радисон" в София представителите на Sybase и местният им партньор – фирма Глобал Консултинг, разясниха, че дарението е израз на признанието на Sybase за усилията и сериозните постижения на българското правителство за развитието на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) в сферата на образованието през последната година. Те подчертаха, че това няма да бъде единично усилие. В бъдеще Sybase ще търсят начини да засилят сътрудничеството си с български образователни институции с помощта на държавата, като основната им цел е повишаване на конкурентоспособността на българското образование и бъдещата реализация на млади специалисти в ИТ индустрията.

От името на Министерството директорът на АРСИКТ Орлин Кузов благодари за дарението и съобщи, че създаването и поддържането на стойностно електронно съдържание, наред с развитието на национална информационна и комуникационна инфраструктура, е задача от първостепенна важност за МТС.

Sybase е сред големите световни софтуерни производители и предлага системни интеграционни решения в най-различни сектори – банково дело, финанси, военна индустрия, телекомуникационии услуги и др.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени