ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Представяме първия от четирите нови самолета на “България Ер” 20.05.2004

Днес, 20 май, от 14.00 ч вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще връчи сертификат за летателна годност на първия от четирите нови самолета, които националният превозвач “България Ер” ще вземе на лизинг през тази година.

Миналия месец двамата изпълнителни директори на “България Ер” Константин Тасков и Филип Алексиев подписаха в Лондон договор за лизинг за два самолета Боинг 737-300. Лизингодателят е General Electric Capital Aviation Services – най-голямата лизингодателна компания в света.

Очаква се скоро да бъде финализиран и лизинговият договор за последните два самолета, които ще се използват за изпълнение на чартърната програма на компанията. С това самолетният парк на националния ни превозвач ще притежава общо 8 самолета.

* * *

Моля журналистите, които искат да отразят събитието, да бъдат на терминал “Пристигащи” на Летище София не по-късно от 13.45 ч днес. Във връзка със специалния пропускателен режим в сградата на Летището предупреждавам всички репортери и оператори да носят журналистическите си карти. Благодаря ви за разбирането.

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени