Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Заместник-министър Красимира Мартинова се срещна с представители на министерството на търговския флот на Гърция 12.02.2003

В периода 10-12 февруари 2003 г. заместник-министъра на транспорта и съобщенията Красимира Мартинова проведе срещи с капитан А. Зоулус и капитан трети ранг Н. Кацулис от Министерството на търговския флот на Р. Гърция.

Посещението е договорено по време на срещата на министър Пламен Петров с гръцкия министър на търговския флот г-н Георгиос Аномеритис в Атина, ноември 2002 г.

По време на дискусиите гръцката страна беше запозната с хода на преговорния процес по глава 9 "Транспортна политика", както и с предприетите от българска страна мерки за подобряване безопасността на българския флот. Гръцките експерти обещаха да окажат експертна помощ по въпросите на морската безопасност в рамките на създадената съвместната работна група.

Министерството на транспорта и съобщенията на Р. България отдава приоритетно значение на въпроса за повишаване на безопасността на корабите, плаващи под български флаг.

В тази връзка България предприе серия от мерки, целящи преодоляване на влошените показатели за безопасността на българския флот през 2001 година. Процентът на задържаните български кораби по линия на Държавния пристанищен контрол за 2002 г. е 9.27 % (съгласно официалната статистика на Парижкия Меморандум за разбирателство). Този процент е значително по-нисък в сравнение с данните за 2001 г (14.7 %).

Българската страна е разработила и изпълнява успешно "План за хармонизиране на законодателството 2002-2003 г." за транспониране на европейското законодателството в областта на морския транспорт и План за действие за повишаване на показателите за безопасност на българския флот. Конкретните мерки, предприети в тази насока вече дават добри резултати.

Провежда се цялостна политика за обновяване на българския флот. С цел извеждане от употреба на най-старите кораби, плаващи под български флаг, през 2002 г. 7 кораба са изведени от експлоатация и са скрапирани, а 2 кораба са продадени за скрап.

В рамките на туиниг проект по програма ФАР "Морска безопасност: правна хармонизация и институционално изграждане " се извършва обстоен преглед на сегашната практика и организация на дейностите по Държавен пристанищен контрол, Администрация на флага и Контрол на крайбрежната държава.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed