Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Ретро влаковата композиция фокусира вниманието на туроператорите на Втория международен форум по туризъм 10.01.2003

Днес, 10 януари 2003 г. на Втория международен форум по туризъм, който се провежда в хотел "Шератон" 9-11 януари 2003 г., голям интерес предизвика мултимедийното представяне на ретро вагоните и възстановения за туристически пътувания парен ретро локомотив. Министерството на транспорта и съобщенията и "БДЖ" ЕАД организираха първото атракционно пътуване на ретро возилото на 25.09.2002 г.

Мултимедийното представяне на вагоните от "Корона Екпрес" /Царският влак/, "Витоша Експрес" и въстановения парен локомотив и възможностите за наемането им за туристически обиколки направи г-н Николай Минков, директор на "Спални вагони" към БДЖ.

Голям интерес към ретро возилата проявиха представители на големи български и чуждестранни туроператорски фирми: Българска асоциация за алтернативен туризъм /БААТ/, Българска асоциация за развлекателен и образователен туризъм /БАРОТ/, хотел "Травел", хотел "Индустриалтравел", Интернационал Юниверсити, немската "Евразия Ерлебнисрайзен" и датската "Рейл Турс" за пътувания по маршрута Истанбул-Виена-Истанбул.

На представителите на туристическите фирми на Международния форум по туризъм са раздадени рекламни материали за ретро вагоните и локомотива.

В края на 2002, датската туристическа агенция "Рейл Турс"/"Rail Tours"/ е направила официално искане до ръководството на "БДЖ" ЕАД за пускане на ретро влак за туристически пътувания по линията Истанбул-Виена-Истанбул.

Очаква от есента на 2003 г. ретро влакът да вози туристи от Дания, Швеция, Германия и Швейцария по маршрута Истанбул-Виена-Истанбул. Атракционните пътувания с ветерана ще бъдат 10 дневни с нощувки във влака в Пловдив, Велико Търново, Букурещ, Бразов и Будапеща.

В момента ръководството и Съвета на директорите на БДЖ уточняват цената за наемането на локомотива и вагоните за 20 дни. Очаква се веднага след това да бъде сключен договорът с датската "Рейл Турс".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed