Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Вицепремиерът Василев призова за бдителност по време на абитуриентските балове 20.05.2004

Призовавам учителите, родителите, учениците и шофьорите тази година да бъдат бдителни и да направят всичко възможно, за да предотвратят пътно-транспортните произшествия по време на абитуриентските балове – този призив отправи вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев към участниците в “Младежки форум 2004”.

Министър Николай Василев е патрон на форума, който се организира от Научно-техническия съюз по транспорт.

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анелия Крушкова изнесе доклад на тема “Ролята на младежта в реализацията на политиката на Министерството на транспорта и съобщенията”. В него тя акцентира върху засилващия се интерес на младите висшисти за кандидатстване за работа или стаж в Министерството на транспорта и съобщенията.

Заместник-министър Крушкова подчерта, че трайният интерес на младите специалисти и добрата им реализация се дължат не на последно място на усилията на дирекция “Човешки ресурси”. Експертите в нея осъществяват бърза координация между звената на Министерството и агенциите, бюрата по труда, организирането на интервютата и бързото придвижване на рамковите договори на младите.

През месец септември 2002 г. модулът “Заетост на младежи с висше образование в публичната администрация” по проекта “Повишаване на пригодността за заетост и насърчаване на предприемачеството на младежите” стартира ефективно в Министерството на транспорта и съобщенията. Министерството беше първото ведомство, което тогава обяви свободни работни места. При обявени 18 работни места се явиха 29 кандидати, след направения подбор бяха одобрени 8 млади хора за стаж в различните дирекции. По-късно шест млади висшисти бяха назначени по основен щат в Министерството.

Втората процедура по модула започна през месец юли 2003 г. Явиха се общо 27 кандидати за 16 позиции. Назначените след втората процедура бяха 10 младежи.

По третата процедура от модула имахме заявени 63 работни места. Бяха назначени 44 млади специалисти, от които 14 в Централното управление на Министерството. Шестмесечният срок на договорите им изтича в началото на м. юни. Основавайки се на стартиралата Процедура за удължаване на срока до 3 месеца, сме изпратили мотивирано искане до Агенцията по заетостта за 12 младежи.

През декември 2003 г. стартира четвъртата процедура. Заявени са 19 работни места за агенциите към Министерството.

От преминалите шестмесечния си стаж в Централното управление на Министерството общо 32 младежи, към момента са назначени на постоянна работа 9.

Форумът продължава с докладите на експерти от БДЖ, Национална компания “Железопътна инфраструктура” и Висшето транспортно училище “Тодор Каблешков”.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed